vineri, 2 decembrie 2011

Prajitura cu mere ciocolatoassa

Reteta este inspirata de aceasta: Triunghiuri cu ciocolata si mere a dorei_m.
Ingrediente:
-          100 gr fructoza, in functie de mere si gust se poate si mai putin
-          200 gr unt moale
-          4 oua
-          ½ lingurita scortisoara
-          300 g faina de nuci (nuci rasnite bine de tot)
-          1 pachet praf copt
-          40 gr cacao
-          10 mere mai maricele
-          esenta vanilie

Procedeu:
            Se amesteca ingredientele uscate separate: nucile, praful de copt, cacaoa si scortisoara.

Se rad merele.

Se amesteca untul moale cu fructoza si vanilia.

Se adauga pe rand ouale. Se adauga putin cate putin amestecul de faina si se amesteca bine de tot.

Se adauga merele rase.

Se pune in tava de la cuptor si se coace la 180 °C pentru 40-50 minute.

Se face incearca cu scobitoarea. Daca se doreste se poate glazura cu putina ciocolata, cu peste 75% cacao, topita cu putina smantana dulce.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu