miercuri, 14 decembrie 2011

Flan de ton

Am facut aceste briose special pentru fratele meu, care este innebunit dupa ton.

Ingrediente pentru 6 briose:
-          4 rosii marime medie (500-600 gr rosii din conserva)
-          1 ceapa
-          2 catei usturoi
-          1 ardei verde
-          1 cutie de 100 gr ton in apa
-          3 oua
-          sare si piper
-          8 frunzulite de busuioc

Procedeu:
Se fierbe apa intr-o cratita si se scufunda rosiile 1 minut. Apoi se scot si se pun direct in apa rece, astfel se va putea scoate pielita lor foarte usor. Se taie apoi cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie fin de tot. Se taie ardeiul cubulete si ouale se bat intr-un bol separat. Se preincalzeste cuptorul la 210  ° C.
Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga ardeiul si jumatate din rosii si se acopera cu un capac. Se lasa la inabusit 5 minute, apoi se mareste focul si se lasa la scazut. Se aauga tonul scurs de apa si maruntit, ouale batute, sarea, piperul si jumatate din frunzulitele de busuioc. Eu nu am avut frunzulite proaspete, dar am pus busuioc uscat si cateva prafuri de verdeturi aromatice (rasnita).
Se introduce o tava cu apa in cuptor si se lasa sa se infierbante.
Amestecul de mai sus se rastoarna in forme de briose si acestea din urma se pun tava cu apa din cuptor. Se coc la bain-marie pentru 25 minute.
In acest timp se prepara un sos din restul de rosii si busuioc, la care se adauga sare si piper. Se pune intr-o craticioara pe foc pana scad si se formeaza un sos. Se pastreaza la rece si se adauga la servire.
Se scoate flanul din cuptor, se lasa la racit si apoi se tine la frigider cel putin ½ ora inainte de servire.



Acesta reteta o puteti gasi si pe culinar.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu