marți, 13 decembrie 2011

Ciuperci umplute

Aceasta reteta este de pe blogul Mayei, este printre primele feluri pe care le-am facut atunci cand am inceput aceasta dieta.

Ingrediente:
-          20 ciuperci albe mai mari
-          1 legatura de ceapa verde
-          6 catei de usturoi
-          5 rosioare din conserva
-          3 piepti de pui
-          1 legatura patrunjel
-          200 gr smantana
-          cascaval ras sau branza

Procedeu:
Se curata ciupercile si se indeparteaza coditele, dar se pastreaza. Se toaca coditele ciupercilor, ceapa verde, usturoiul si patrunjelul. Daca se folosesc rosii proaspete, se curata de pielita scufundandu-le pentru cateva secunde in apa fiarta. Se scot si se pun cateva minute in apa rece, eventual cu gheata, astfel se va curata foarte usor pielita. Se scot samburii si se taie pulpa rosiei cubulete. Pieptul de pui se taie si el cubulete mici.
Se pune ceapa la prajit in putin ulei de masline, a se avea grija sa nu se maroneasca prea tare, sa fie doar aurie putin. Se adauga usturoiul si coditele ciupercilor si se lasa putin la prajit. Apoi se adauga cubuletele de pui, rosiile si patrunjelul si se lasa la foc moderat pana se patrunde puiul. Se adauga smantana si se lasa pe foc sa scada. Se pune sare si piper dupa gust si se lasa sa scada de tot.
Se preincalzeste cuptorul la 200 ° C. Se aseaza ciupercile in tava tapetata cu hartie de copt si se pune in fiecare cate putin din umplutura. Se rade deasupra ciupercilor cascaval sau branza si se dau la cuptor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu