Primul tort a fost facut pentru o colega de servici a sotului meu. A fost de altfel si prima mea comanda de tort. Reteta tortului o puteti gasi aici
Cel de-al doilea tort a fost pentru noi si am facut tortul cu 3 feluri de ciocolata
Ingrediente blat:
- 5 oua,
- 200 g zahar,
- 200 ml ulei,
- 1/2 cana apa,
- 250 g faina,
- 1 plic praf de copt,
- 2 linguri cacao
Procedeu blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat si se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida. Dupa ce se pune apa, se mai bate cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron, se amesteca faina cu cacaua si cu praful de copt si se adauga galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura usor de tot, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava ulei si se tapeteaza cu faina, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 ° C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.
Ingredientele si procedeul pentru mousse-urile de ciocolata le gasiti aici:
Eu am inlocuit blatul din reteta originala cu cel de sus, apoi am facut mai intai mousse-ul de ciocolata amaruie, apoi cel de ciocolata alba si la sfarsit cel de lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu