marți, 13 decembrie 2011

Fibrobar natural (fara coacere)

Aceasta gustare este extraordinar de buna. Este inspirata de pe culinar.ro de danamursa.

Ingrediente:
-          1 ciocolata cu cacao peste 75%
-          2 cani tarate grau
-          2 cani fulgi ovaz
-          1 cana seminte in macinate
-          10 lingurite fructoza
-          100 gr susan
-          1 lingura scortisoara
-          2 linguri cacao
-          ½ cana ulei masline

Procedeu:
Se fierbe 1 ½ cana apa cu linguritele de fructoza si se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Separat se amesteca taratele si fulgii ovaz. Se adauga peste amestecul de ciocolata si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga semintele de in si cele de susan, uleiul de masline, scortisoara si cacaoa. Se amesteca bine de tot pana se omogenizeaza totul. Daca este prea tare se mai pune un pic de apa si daca este prea moale se mai pun tarate si fulgi ovaz. Amestecul trebuie sa fie tare dar sa se poata lucra cu el. Se pune intr-o tava si se niveleaza bine. Se lasa sa se intareasca putin si se taie sub forma de batoane.
Uleiul de masline poate fi inlocuit cu arahide, alune sau nuci mainate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu