miercuri, 30 noiembrie 2011

Bake rolls

Aceasta reteta este luata de pe culinar.ro.
Ingrediente:
-          2 oua
-          400 gr faina monti (50% faina integrala grau + 50% tarate grau)
-          200 gr unt moale
-          200 gr branza
-          sare dupa gust si in functie de cat de sarata este branza

Procedeu:
            Se freaca untul bine de tot impreuna cu branza si sare. Se adauga apoi ouale si faina. Se amesteca bine pana se leaga totul si daca mai este nevoie se mai adauga putina apa. Se da forma de sul aluatului, se infasoara in folie alimentara si se lasa peste noapte la rece. Daca nu aveti rabdare lasati-le macar 1 ora. Ies 2 suluri ca cel din imagine:

A doua zi se scot sulurile din frigider si se taie felii cu cutitul. Se pun feliile in tava tapetata cu hartie de copt.


Se dau la cuptor 15 minute. In functie de cat de crocanti se doresc se lasa mai mult pentru a se usca si se rasucesc dupa ce se rumenesc pe o parte. Se lasa la racit si se servesc alaturi de un iaurtel sau simpli.


O poza de mai aproape:


Pofta buna!

Dieta Montignac - stil de viata

            Dupa lungi incercari esuate de slabire am reusit in sfarsit sa gasesc regimul perfect. Acest regim de fapt este un stil de viata, deoarece este unul sanatos. Se bazeaza pe Indicele glicemic (IG) calculat pentru fiecare aliment in parte. Este constituit din doua faze: Faza I (de slabire) si Faza II (de mentinere). Cu dieta Montignac nu exista restrictii cantitative (adio cantarit cele 50 sau 100 gr de carne, se mananca atat cat se doreste). In primul rand se va manca selectiv, unele glucide (rele) vor fi excluse sau consumate doar intr-un anume moment al zilei sau intr-un anumit fel. In al doilea rand se vor respecta cu sfintenie cele 3 mese pe zi, este foarte important sa nu sarim niciuna din ele.
            Alimentele sunt clasificate in 3 categorii: glucide, proteine si lipide (grasimi).
Glucidele sunt de 3 feluri:
1. cu IG cuprins intre 0 si 35 care se pot combina cu proteine si grasimi (lipide)
2. cu IG cuprins intre 35 si 50 care nu se pot combina cu proteine sau grasimi
3. cu IG peste 50 care sunt absolut interzise
Asadar trebuie sa consultam lista indicelui glicemic (IG) al alimentelor si sa le impartim in cele 3 categorii.

Mesele pot fi de 2 feluri:
1. Protido-lipidice (proteine si lipide consumate cu glucide cu IG<35)
2. Glucidice (glucide cu IG intre 35 si 50 - pot fi consumate doar cu glucide cu IG<35)

Micul dejun poate fi glucidic sau protido-lipidic. Pranzul este numai si numai protido-lipidic. Cina poate fi glucidica sau protido-lipidica. Pauzele dupa mese trebuie sa fie de 3 ore. Nu se bea apa in timpul mesei sau cu mai putin de 1/2 ora inainte (numai dupa masa)
Fructele crude nu se consuma in timpul sau la sfarsitul mesei ci numai cu min 1/2 ora inainte.Singurele fructe crude ce pot fi consumate oricand sunt capsunile si fructele de padure (cele care in engleza se termina in berry). Masa de fructe seara nu este recomandata pentru ca ar aduce un aport de vitamina C care este energizanta si am avea dificultati cu somnul.
Se evita pe cat posibil grasimile saturate (de provenienta animala). Singura admisa in cantitati limitate este cea provenita din lapte (smantana si untul).
Cafeaua trebuie sa fie cat mai slaba (cea arabica este cea mai slaba) sau decofeinizata. Nu se beau ceaiuri cofeinizate.
Concluzie: In mare, regimul montignac este un regim disociat pe mese (nu pe zile), complet (are toate elementele necesare unei nutritii sanatoase (rationale).

SĂ REZUMĂM PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I
  • Mancati pana va saturati, fara restrictii cantitative si fara sa numarati caloriile.
  • Repartizati la ore fixe cele 3mese zilnice.
  • Evitati orice forma de rontaiala intre mese. O singura gustare este acceptabila la sfasitul dupa-amiezii in intentia reducerii cantitatii cinei.
  • Mesele trebuie sa fie structurate si variate.
  • Echilibrul alimentar intre cele 3 principale componente nutritive (glucide, lipide, proteine) trebuie sa se faca zilnic si fiecare masa trebuie sa contina obligatoriu glucide sau proteine.
  • Micul dejun va fi concentrat pe glucide bune, cu grasimi putine sau deloc.
  • Pranzul va fi protido-lipidic-glucidic, dar glucidele vor avea, obligatoriu, un indice glicemic foarte scazut (mai mic sau egal cu 35)
  • Cina va fi ori identica cu pranzul dar cu mai putine grasimi, ori concentrata pe glucide. In acest ultim caz, daca exista un aport in grasimi saturate, glucidele vor avea un index glicemic inferion sau egal cu 35. Daca nu exista un aport de grasimi saturate si daca grasimile poly si monosaturate sunt reduse la minimum, indexul glicemic al glucidelor poate fi cuprins intre 35 si 50.
  • Limitati-va consumul de grasimi saturate (carne, mezeluri grase, unt, lapte integral) in favoarea grasimilor de peste si a uleiului de masline, floarea soarelui...etc.
  • Evitatzi sa beti bauturi indulcite
  • Nu consumati mai mult de un pahar de vin (100 ml) sau de bere (200ml) la fiecare masa.
  • Eviati cafeaua tare, insusiti-va obiceiul de a bea cafea decafeinizata
  • Mancati incet. Mestecati bine si evitati orice tensiune in timpul mesei.

Pentru mai multe discutii si eventuale intrebari accesati site-ul culinar.ro la sezatoare La sezatoare .